Hopp til innhold

Ordfører Per Sverre Kvinlaug foretar åpningen av anlegget

Åpning av ny helårsløype på Kvinlog

Sørlandsklubben Knaben og Fjotland IL kunne endelig åpne sin nye helårsløype på Kvinlog. Driftige ildsjeler og dugnadsfolk har stått på i lang tid og en stolt ordfører kunne "kappe" staven og ønske alle velkommen.

Knaben og Fjotland IL er en sammenslått klubb i indre Agder. Fokus på barn og unge samt anlegg der folk bor, er viktig. Derfor var det naturlig at dagens løype ved siden av skolen, fortsatt skulle være et samlingspunkt. Men det trengte en oppgradering. Hvordan kunne en eldre gruset lysløype leve inn i fremtiden?

Den nye løypa ligger i sentrum av bygda og side om side med skole og kommende flerbrukshall, som er planlagt åpnet til jul. Anlegget er helt i tråd med pkt. 4 i strategiplanen som ble vedtatt i Bodø.

Ildsjeler og tillitsvalgte i klubben tok tidlig vinter i 2022 kontakt med skikretsen og vår skiklubbutvikler Henning tok selvfølgelig turen. Han ble tatt godt imot og fikk også en omvisning i anlegget, som da begynte å ta form. Her var det fokus på å få ei moderne løype. Tilpasset barn i alle aldre. Dekket med asfalt skulle tilrettelegge for aktivitet året rundt. Med asfalt ville en også trenge langt mindre snø for å kjøre opp skiløyper. Kommende planer ble diskutert og det ble avtalt at klubb og krets skulle holde kontakt og Henning lovet å komme tilbake og tilrettelegge for rulleskiaktivitet ved den offisielle åpningen av løypa.

Mandag 7. oktober 2024 ordfører Per Sverre Kvinlaug åpner det flotte anlegget til 7 millioner med en skikkelig metallsaks og kapper av skistaven på midten. Barn og unge har fått prøvd ut rulleski samt elementer i aktivitetsløypen som skiklubbutvikler Henning Wiig har satt opp. Taler, marsipankake og glede på tross av lett regnvær. Rulleskianlegg nr. 16 i skikretsen har offisielt åpnet. Vel blåst Knaben og Fjotland IL og lykke til videre.

Lister24 (abbonement)

 

NIF-EPI01, 01