Hopp til innhold

Attraktiv barmarkssamling for skikretsen på Konnerud

Buskerud Skikrets i samarbeid med Konnerud IL inviterte til åpen kretssamling langrenn på Konnerud nylig for aldersgruppen 13-16 år. Det ble en fin samling for rundt 50 ivrige skiløpere.

Det var lørdag 21. september inviterte Buskerud skikrets til treningsdag på Konnerud for aldersgruppene 13-16 år. 50 ungdommer deltok og fikk være med på to fine treningsøkter i perfekte værforhold. Skitrener Torodd Klausen, som trener 15-16 årsgruppa på Konnerud, var ansvarlig for det sportslige opplegget.

Første økt besto av løpeintervall fra Austad opp til Haukåstoppen. Dette er traséen som går under betegnelsen Drammens Råeste. Tilbakemeldinga fra ungdommene var at i denne bakken var det ikke vanskelig å få pulsen opp i den høyeste intensitetssona.

I pausen var det mulig å få tilbake hvilepuls med en god dusj, og så et forfriskende måltid på Konnerud klubbhus.

Etter lunsj fikk vi besøk av Mattis Sjøli, som trener juniorsatsinga Team Konnerud. Han hadde fått i oppdrag å snakke om hvordan gode helsevaner kan gi løperne fordeler i skiløypa. Sjøli har både vært aktiv skiløper og innehar treningserfaring fra blant annet Lillehammer ski. Dermed kunne han på en overbevisende måte formidle både faglig innsikt og egne erfaringer om kosthold, søvn og gode vaner som forebygger sjukdom.

Siste del av samlinga hadde spenst og hurtighet som tema. Dagen blei avslutta med ei skikkelig styrkeøkt med fokus på basisøvelser.

Tilbudet om gratis treningssamling på barmark er i ferd med å bli et populært tiltak i kretsen. Spesielt var det artig at mange løpere som dette året rykker opp til 13-årsklassen hadde meldt seg på. Her fikk de en fin smakebit på nivået som de skal trene på i kommende skisesong. Og det fint for ungdommene å bli kjent med løpere fra andre klubber som de kommer til å treffe igjen på skirennene igjennom vinteren.

Av David Hunstad, oppmann i Konnerud ski

Samlingsplan for øvrige åpne kretssamlinger høsten 2024 finner du her: Samlingsplan langrenn Buskerud høsten 2024 (skiforbundet.no)

  

  

NIF-EPI02, 02