Hopp til innhold

Sikkerhet/sikring

Generelle hensyn

I Super G er farten er høyere enn i de tekniske øvelsene og dermed øker faren for å skli ut av løypa og treffe atypiske farer. Farten tilsier også at man ved fall kan sprette opp i været og evt. treffe B-nett. Dermed kan det være aktuelt å sikre enkelte steder med 1-3 rader med B-nett som vil virke som fangnett og ta opp kreftene.

                                                           

Super G er ofte sikret etter en mal for utforsikring, da denne grenen ofte arrangeres i en utfortrasè. A-nett brukes hvor det i) ikke er plass til flere rader med b-nett og ii) hvor en løper kan sprette opp i været og iii) hvor sikringen er en mer permanent installasjon. A-nett monteres helst med skliduk slik at ikke ski og staver henges fast. På WCup-nivå har man ved særdeles utsatte steder dobbelt A-nett og noen ganger med B-nett foran.

Montering av A-nett på master må foregå i henhold til manual fra den enkelte leverandør og etter beskrivelse i homologiseringsrapporten. Demontering og vedlikehold av nett må også være i henhold til forskrifter fra leverandør. Generelt er det viktig at nettene settes med riktig stolpeavstand. B-nett bør tas ned så snart trening/konkurranse er over slik at de ikke slites unødig i vind og vær. For å bevare levetiden må nettene skjermes for sollys om sommeren.

Det anbefales at løpere får anledning til frikjøring i nedfarten hvor Super-G løypa settes. Dette øker terrengforståelsen og dermed sikkerheten hos den enkelte utøver.

Spesielle hensyn

Når det gjelder spesifikke sikringstiltak for den enkelte nedfart som er godkjent av FIS, henvises det til homologiseringsrapport for den gjeldende nedfart.

NIF-EPI02, 02