Hopp til innhold

Bokaktuell Birk

Han har tatt gull i OL, VM og X Games. Nå kommer Birk Ruud med bok fra innsiden av freeskimiljøet.

Sammen med tidligere VG- og Dagbladet-  journalist Lasse Lønnebotn er en av verdens fremste skiutøvere klar med boken «Kunsten å   fly» - på innsiden av livet, treningen og triksene i verdens villeste skiidrett». Der forteller en åpenhjertig Birk Ruud om veien til topps med opp- og nedturer både sportslig og privat. Man blir virkelig tatt med på innsiden og får følge Birk Ruuds vei til å bli best i verden i freeski.

Spesielt nært er veien mot OL-gull i Beijing og farens bortgang. Der blir leseren dratt med hjem til familien Ruud, og en får et innblikk i hvor krevende det er å kombinere toppidrett med familieliv. Åpenheten rundt farens bortgang kan hjelpe andre i samme situasjon. Her viser igjen Birk Ruud seg som en ener.

Det er heller ikke uten grunn av bærumsgutten er opptatt av å være et godt forbilde for unge freeskiere. Han arrangerer jevnlig trampolinecamper. Spesielt fascinerende er å lese om hvordan Birk Ruud så opp til forbildet Andri Ragettli, som han senere opplevde som helt uinteressert da de endelig møttes. «Jeg lovet meg selv én ting: Snart skal jeg vinne over deg i bakken», skriver Ruud.

Sulten og alle målene han setter seg gjennom unge år, er en rød tråd gjennom boka. Den har mye sportslig fokus, men vil trolig like gjerne fungere som en veileder for unge utøvere som ønsker å nå helt til topps i freeski. Det er ingen tvil om at det har kostet å bli best.

  Boken ble lansert 9. oktober. Den er gitt ut på Vigmostad & Bjørke-forlag.
NIF-EPI03, 03