Hopp til innhold

Årets trener - Jan Kampenhøy (Foto: Hilde Opberget)

Jan Kampenhøy kåret til årets trener!

Trenerklubben har kåret Jan Kampenhøy til årets trener! Årets trener er en hedersbevisning som skal gå til en trener som har bidratt til å fremme langrennssporten i tråd med Norges Skiforbund sine verdier og normer nedfelt i NSF`s utviklingstrapp». I tillegg til heder og ære følger et stipend på kr. 5.000,- med utnevnelsen.

Juryens begrunnelse basert på nominasjon levert av kretstrener Bjørn Ilsemann:

•Til tross for en krevende fulltidsjobb er Årets trener alltid tilstede på absolutt alle treninger, han er med på å lede klubbsamarbeidet i sitt hjemmedistrikt tre til fire dager hver uke, og han er alltid med på kretsens flerdagers-kretssamlinger – noe han gjort gjennom mange år.

•Han er en fantastisk lytter og har utmerkede evner til å få utøverne til å forstå sammenhenger og finne egne løsninger til spørsmål. Han er en person som man alltid kan stole på, en som er lojal til både Utviklingstrappa og kretsens treningsfilosofi, han beholder roen i krevende og stressende situasjoner samtidig som han er kreativ i øvelsesutvalget og god på å styre hardøkter.

•Han er genuint interessert i utøverens treningshverdag og følger opp og er tilgjengelig hele døgnet hele uka, til både oppfølging og samtaler. Han sier aldri nei til å hjelpe utøverne og bruker mye tid på dette både før og etter økter, helg og kveldstid.

•Han har fulgt opp løpere fra øverste nivå nasjonalt til bunnen av lista på NC, og har alltid behandlet alle likt uansett prestasjonsnivå. Han har heller aldri sluttet å videreutdanne seg, er med på kurs og seminarer og holder seg oppdatert i faget selv om han har vært med i mange, mange år. Til tross for hans lange fartstid er han aldri opptatt av han har «fasiten», men vil heller komme frem til gode løsninger i profesjonsfelleskapet blant trenerne i kretsen.

•Årets Trener gjør ikke denne jobben for verken penger eller anseelse – han er genuint opptatt av å hjelpe løperne til å nå sitt fulle potensiale (hvor enn det måtte ligge).

Deler av HUSK sitt trenerteam sesongen 22/23. Fra venstre; Ulf Erik Strand, Jan Kampenhøy, Hilde Opberget, Anders Hagen og Bjørn Ilsemann

NIF-EPI01, 01