Hopp til innhold

Plastmesterskap og COC-Stams

Robert Johansson imponerer og vant begge dager! I helgen ble det kåret Norgesmestere på plast i K90 og K123 i Lysgårdsbakkene på Lillehammer. Det ble også arrangert COC-renn i østerriske Stams for både damer og herrer.

Robert Johansson (33) tok storeslem på hjemmebane i Lysgårdsbakkene, og ble norgesmester i både normal- og storbakke i helgens Plastmesterskap på Lillehammer. - Jeg synes hoppinga er stabilt innafor, holder meg til planen med teknisk jobbing og føler nivået øker sammen med selvtilliten! sier Johansson etter søndagens renn. På lørdag vant han med 12,2p foran Christian Røste Solberg (24) på 2. plass, Adrian Gundersrud Thon (21) tok siste pallplass.

Søndagens konkurranse vant Johansson overlegent med 33p foran sølvvinner Sølve Jokerud Strand (23) og bronsevinner Christian Røste Solberg. - Det er alltid stas å vinne på hjemmebane, svarer Robert på spørsmål om hvordan det føles å vinne i "egen bakgård".

Lørdagens renn i K90 ble vunnet av Thea Minyan Bjørseth (22) foran landslagskollegaene Anna Odine Strøm (25) og Silje Opseth (24). - Jeg synes hoppingen kjentes fin ut. Jevne hopp hvor jeg føler at jeg får til arbeidsoppgavene jeg har satt meg, og som jeg har fokusert på nå over en lengre periode. Da er det også veldig gledelig at det endte med å holde til å stå på toppen av pallen, sier Bjørseth om lørdagens norgesmester-tittel.

Søndagens konkurranse i storbakken ble vunnet av Silje Opseth, foran Thea Minyan Bjørseth og Ingvild Synnøve Midtskogen (15). - Jeg synes jeg er i en god prosess om dagen, og jeg begynner sakte men sikkert å få svar på jobben som er lagt ned gjennom sommeren. Ikke helt der jeg skal være enda, men helgas hopping var positiv, og det tar jeg med meg inn i arbeidet videre inn mot vinteren, sier Opseth om søndagens seier.

I helgens 4 COC renn i østerriske Stams ble det ingen pallplasser for de norske gutta og jentene som stilte til start, men det ble levert fin hopping av flere utøvere.

Jentene drar hjem med en 9. og 12. plass til Heidi Dyhre Traaserud (20) og en 12. og 13. plass til Nora Midtsundstad (22) som de beste plasseringene.

Trener for Prosjekt 2026, Line Jahr, sier dette om helgen: Vi er godt fornøyd med helgen, det var et sterkt startfelt som stilte i Stams, og jeg synes Heidi og Nora henger greit med selv om ingen av de får til noen maks hopp i noen av de fire tellende omgangene.

For gutta ble beste plassering på lørdag Fredrik Villumstads (24) 14. plass. Søndag forbedret han til 6. plass og i denne konkurransen løftet Benjamin Østvold (22) seg kraftig fra lørdagens konkurranse med en 4. plass, bare 1,5p unna pallen.

Ansvarlig trener for gutta, Bine Norcic, oppsummerer helgen til gutta slik: Etter en god helg på hjemmebane i Midtstua forrige helg, hadde vi problemer med å bli venner med særtrekkene til bakken i Stams den første dagen. Etter en runde med videoanalyse og en teknikkøkt fikk vi til å heve nivået. Spesielt Villumstad og Østvld, de klarte å være med å prege rennet og kjempe om pallen. Benjamin kunne vunnet dagens konkurranse hvis han ikke hadde hatt problemer med klipsen på skiene i landingen, noe som førte til et dårlig nedslag og dårlige stilpoeng. Nå reiser vi videre til Planica for å trene, før vi skal til COC-Klingenthal neste helg.