Hopp til innhold

– Avgjørende for rekrutteringen

– Dette rekrutteringsprosjekt har ganske mye å si for at det kommer opp flere talentfulle jenter i hopp, sier trener for prosjekt 2026, Line Jahr. Nylig ble en ny samling gjennomført i samarbeid med Like Muligheter i Vikersund (med video).


Under årets første samling i mai var temaet sittestillig, balanse og oppstart av satsbevegelsen, så på den andre samlingen ble det jobbet lengre ut i fasene i et skihopp med temaet flight, nedslag og stabilitet. I september-samlinga i Vikersund møtte 20 jenter i alderen 13 til 16 år for en helg fylt med trening, hopping og samhold. Samlingen startet fredag kveld med en fysisk treningsøkt i hallen oppe i hoppsenteret hvor temaet var flight. Her jobbet jentene med hvordan de skal forme kroppen til en veldig bra flyveposisjon, hvordan de skulle stramme ankler, holde anklene i rett posisjon for å få flate ski, samt hvor de skulle holde armene langs kroppen. Denne økta ble lærerik for alle jentene.

På lørdag var det klart for samlingens første hoppøkt, hvor jentene øvde på hvordan de skulle fly bedre med kroppen, hvordan de skulle få til flate ski og hvordan de skulle holde armene ned langs siden.

– Vi så stor fremgang på få hopp hos samtlige av jentene, forteller Line Jahr.

Etter hoppøkta ble det tid til en runde med ziplinen ned skiflyvingsbakken, før en fysisk økt inne i hallen. På denne økten var temaet nedslag og stabilitet, hvor jentene fikk lære og øve på hvordan de skal sette fine nedslag i bakken, samt at det er mye skadeforebyggende trening gjennom stabilitetstrening. Etter treningsøkta var det klart for tacokveld i glasshallen med påfølgende lagkonkurranser: Ta det beste lagbilde med best stil og kreativitet.

På søndagen ble det gjennomført to hoppøkter med fokus på nedslag. På andre økta startet alle jentene i K10 for å øve på nedslag. For å få lov til å gå opp i bakkestørrelse, så var kravet at de fikk et godkjent nedslag av de eminentere «dommerne» Gyda Enger, Pernille Kvernmo og Line Jahr. Samtlige jenter klarte dette, og alle fikk avsluttet samlingen i «sin» bakkestørrelse, som var henholdsvis K40 og K65.

Trenerne å samlingen, Gyda, Pernille og Line, så stor fremgang og mestring hos alle jentene både med tanke på bedre flyving i bakken, og nedslag.

Fakta
Prosjekt 2026 i samarbeid med Like Muligheter er et rekrutteringsprosjekt for jenter 12-13 år til de under landslagsnivå. Det arrangeres fire felles samlinger i 2024.

 

Les også referat fra FIS sitt møte i hoppkomiteen.

NIF-EPI03, 03