Hopp til innhold

Daniel-André Tande (NTB)

Tande legger opp

Daniel-André Tande (30) fra Kongsberg IF gir seg som skihopper.

– Etter det stygge fallet mitt i Planica for drøyt tre år siden, har jeg trengt tid på å erkjenne at frykten for å sette utfor i hoppbakken kanskje har vært større enn det jeg først opplevde det. Derfor føles det helt riktig å avslutte hoppkarrieren nå, sier Daniel Andre Tande.

Tande ble blant annet verdensmester i skiflyging i 2018, og han vant lagkonkurransen med Norge i 2016, 2018 og 2020. 30-åringen har også OL-gull fra lagøvelsen i 2018. Tande har også vunnet to av de to viktigste rennene for en skihopper, i Holmenkollen og i Garmisch.
– Jeg har oppfylt mange drømmer i min karriere, og to av de største høydepunktene er VM-gullet i skiflyging i Oberstdorf i 2018 og World Cup-seieren i Holmenkollen i 2022, sier Tande.

Hoppsjef Jan-Erik Aalbu mener Tande har vært en av de største profilene i norsk hoppsport de siste ti årene. 

– Det er bestandig trist når en av våre store utøvere gir seg, men denne er lett å forstå. Daniel har hatt noen store topper gjennom karrieren og noen ekstremt dype daler. Alle i Hopp Norge kommer til å savne hopperen Daniel, men også personen inne i hjelmen, sier hoppsjef Jan-Erik Aalbu. 

Åpen for muligheter
– Jeg holder alle muligheter åpne når det gjelder fremtiden og er spent på det som kommer. Med tanke på alt det jeg har opplevd både i og utenfor hoppbakken, håper jeg å kunne bidra i ulike sammenhenger i årene som kommer, sier Tande.

 

NIF-EPI02, 02