Hopp til innhold

Den norske troppen i FIS Youth Cup.

Flotte prestasjoner i FIS Youth Cup – Alvin Le i gul ledertrøye

De norske utøverne satte virkelig sitt preg på FIS Youth Cup i Østerrike i forrige uke. Alvin Le sikret seg gul ledertrøye.

Norge stilte med 11 kombinertutøvere i Tschagguns. Her fikk løperne testet seg mot internasjonal motstand. De reiser hjem med mange fine inntrykk. Ekstra stas var det at World Cup- og VM-kongen Jarl Magnus Riiber tok seg tid til neste generasjon med kombinertutøvere. 

Det var rekorddeltakelse i Østerrike i forrige uke med 129 utøvere fordelt på 13 nasjoner. Norge stilte med rekordstor tropp på 11 utøvere, hvorav tre var jenter.

– En utrolig fin gjeng å være på tur med og en idrettsglede og positivitet. Det var to varme dager med temperaturer opp mot 30 grader, noe alle taklet bra. Moro og se samholdet i den norske troppen, men kanskje like viktig var alle de nye vennskapene som ble skapt på tvers av nasjonene. En kjempe tur både sportslig og sosialt, sier leder Ola Morten Græsli.

Alvin i gult

16 år gamle Alvin Le sikret gul ledertrøye i FIS Youth Cup for Norge.

– Veldig gøy å konkurrere mot utøvere fra andre land og levere godt når det gjelder. Artig å være på tur og på lag med andre norske utøvere, at vi heier hverandre fram til gode resultater, med masse støtte fra trenerteamet. Og ikke minst, ekstra stas å få gultrøya av Jarl Magnus Riiber, sier Alvin Le.

I Youth Cup I klinket Leon Kristoffer Kjøllestad til med annenplass, mens Victor Hugo Sivle ble nummer sju fredag. I kvinneklassen var Hannah Christina Brobeck best av våre på åttendeplass. Sivle og Kjøllestad sikret norsk 9. og 10. plass lørdag. Brobeck ble igjen nummer åtte.

I Youth Cup II vant Alvin Le klart foran slovenske Lovro Percl Serucnik fredag, mens han lørdag vant med halvminuttet på en annen slovener, Anze Brecl. Ingrid Græsli klarte en fin femteplass fredag og var på ny topp 10 med tiendeplass lørdag.

nif-epi04, 04