Hopp til innhold

Fra venstre: Sigurd Braathen Reigstad, Hanne Sæther Garberg, Jostein Olafsen Sørset, Julie Henriette Arnesen og Victoria Nitteberg

World Cup-seier og annenplass

Superraske Julie Henriette Arnesen fra Konnerud IL gikk inn til seier i fredagens World Cup-renn i supersprint i Kazakhstan, mens Jostein Olafsen Sørset sikret en sterk annenplass.

Det ble en strålende norsk dag i Schuchinsk i Kazakhstan. Ikke nok med at Arnesen og Olafsen Sørset sikret seier og annenplass. Victoria Nittenberg, som sikret norsk anneplass i torsdagens sprint, gikk inn til en fin fjerdeplass. Det samme gjorde Sigurd Braathen Reigstad, mens Hanne Sæter Garberg ble nummer seks.

For  Julie Henriette Arnesen ble det karrierens andre World Cup-seier. I Italia i fjor høst kom karrierens første World Cup-seier, men hun har også flere pallplasser i både VM- og World Cup i supersprint. 

Emanuele Becchis fra Italia tok sin andre strake World Cup-seier i mennenes klasse. 

– Jeg hadde en god følelse i dag. Tungheten i kroppen fra den lange reisen var borte. Jeg traff veldig bra teknisk i prologen, og fikk mye trøkk i takene mine. Kvartfinalen gikk ganske lett, og jeg kunne bare dra ut takene mine og gå stort. I finalen møtte jeg Jackline Lockner fra Sverige. Hun hadde en sterk start og vi lå likt første tredjedel av løpet. Så dro jeg fra mer og mer utover, og ga meg enveldig god følelse, forteller Julie Henriette Arnesen. 

– Dette ble en god gjennomkjøring på veien mot VM i August. Jeg hadde høye skuldre før start, grunnet lite konkurransetrening i år. Det ble en grei kvalifisering hvor jeg følte at jeg hadde mer inne. Heatene gikk bra og jeg hevet meg gradvis mot finalen. I semifinalen mot Sigurd B. Reigstad traff jeg bra hele veien, og jeg hadde god selvtillit før finalen. I finalen havnet jeg litt bakpå fra start, men utlignet farten halvveis og tok litt innpå mot slutten. Alt i alt, fornøyd med dagen og tingenes tilstand, og jeg gleder meg til å få mer overskudd i både kropp og hode frem mot VM, forteller Jostein Olafsen Sørset.

Annenplass i torsdagens sprint
Victoria Nittenberg (19) fra Nesodden IF gikk inn til karrierebeste og annenplass i torsdagens World Cup-renn i sprint i rulleski i Kazakhstan. Nittenberg har blant annet en sterk 7.- og 8. plass fra junior-VM i rulleski latviske Madonna i fjor, men klinket til med annenplass i torsdagens finale i Schuchinsk i Kazakhstan.
– Jeg er veldig fornøyd med løpet, og følte meg bare bedre og bedre for hvert heat. De taktiske valgene underveis i heatene er jeg veldig godt fornøyd med hvordan jeg løste, slik at jeg fikk brukt styrkene mine mot slutten, sier Nittenberg. 

Hun har fremtidige mål om å ta flere pallplasser i World Cup i rulleski.

Julie Henriette Arnesen gikk inn til en fin fjerdeplass i kvinneklassen, mens Jostein Olafsen gikk inn til 11. plass i mennenes klasse.

Linn Sømskar vant kvinnenes spirnt, mens italienske Emanuele Becchis vant mennene klasse. 

World Cup-rennene i rulleski i Kazakhstan fortsetter frem til søndag.


Fra venstre: Victoria Nittenberg, Linn Sømskar og  Jackline Lockner

Resultater på arrangørenes nettsider

Disse stiller for Norge i Shchuchinsk
Kvinner:
Julie Henriette Arnesen, Konnerud IL
Hanne Sæter Garberg, Orkdal IL
Victoria Nitteberg, Nesodden IF

Menn:
Jostein Olafsen Sørset, Bærums Verk og Hauger IF
Sigurd Braathen Reigstad, Osterøy IL 

NIF-EPI01, 01