Hopp til innhold

Reistadløpet. Fotos: Arrangør og NTB

Gledelig utvikling for turrenn

Etter flere år med nedgang i deltakelse har turrenn fått en positiv økning i antall deltakere de siste årene. Ny statistikk viser en markant økning i deltakelsen etter koronapandemien, hvor 2022 markerte et viktig vendepunkt sammenlignet med 2021. Dette er en tydelig indikasjon på at skientusiaster igjen søker ut i skiløypene.


Furusjøen rundt.

Nasjonale tall for 2022 og videre inn i 2023 og 2024 viser en jevn økning. I 2023 var veksten på 10,9 prosent, og i 2024 økte den videre til 21,0 prosent, noe som viser en positiv retning for turrennenes fremtid. Ser man på tallene, er det tydelig at folk igjen finner gleden i å delta i både mosjons- og konkurransearrangementer. I årene 2020 og 2021 rammes turrennene i stor grad av avlyste arrangementer grunnet strenge restriksjoner under koronaen. Basert på tall fra statistikken har interessen i ettertid tatt seg kraftig opp. Flere har funnet tilbake til turrenn etter nedstengninger og setter pris på det organiserte fellesskapet rennene medfører.

– Det er svært viktig for langrennssporten at interessen for turrenn er økende, noe som har en betydningsfull verdi for nasjonalidretten. At sju av de største turrennene viser til god utvikling de siste årene, er gledelig, forteller daglig leder i langrenn i Norges Skiforbund, Cathrine Instebø.

Positiv vekst er viktig for å styrke og skape et bredere engasjement for befolkningen. Instebø understreker at turrenn fortsatt er en sentral del av den norske skikulturen.

– På bakgrunn av den gledelige utviklingen ønsker vi i langrenn å uttrykke en stor takk for innsatsen turrennarrangørene og de frivillige legger ned for å legge til rette for så mange turrenndeltakere, sier Instebø.

Bilder fra Hauern, Skarverennet og Birkebeinerrennet.

  
Vedlagt statistikk


Reistadløpet

nif-epi04, 04