Hopp til innhold

Avdukingen av Petter Northugs statue. Den er utført av Tore Bjørn Skjølsvik og skal stå i Framverran, hjembygda til Petter Northug. (Ole Martin Wold / NTB)

Uvurderlig betydning for Ski-Norge

– For Ski-Norge er dette en merkedag. Petter Northug jr. har hatt en uvurderlig betydning for skisporten. Det er ingen over og ingen ved siden, sier skipresident Tove Moe Dyrhaug.



En flott statue av Petter Northug ble nylig avduket i Framverran i Mosvik. Statuen er laget av Tore Bjørn Skjølsvik. Skipresident Tove Moe Dyrhaug holdt en rørende og artig tale, mens flere tidligere skistjerner var tilstede og hyllet skilegenden.

– Petter er skisportens stjerne og har tatt langrenn til nye høyder. Han betyr fortsatt mye for langrennssporten, mener Moe Dyrhaug.  


Tove Moe Dyrhaug og Petter Northug jr. 

Statuen er en hyllest til hele Norges og hjembygdas skikonge. Folkefavoritten Petter Northug jr. har rocket opp langrennssporten med sine fantastiske prestasjoner. Det var den tidligere TV 2-profilen og langrennsjournalisten Ernst A. Lersveen som hadde jobbet i kulissene for å få til en statue.

nif-epi04, 04