Hopp til innhold

Therese Johaug gjør comeback på langrennslandslaget. (Foto: Cornelius Poppe / NTB)

Therese Johaug satser mot VM i Trondheim

Therese Johaug (36) gjør comeback som langrennsløper på øverste nivå.–Jeg ønsker å gi drømmen om VM på hjemmebane en sjanse, sier Johaug.

Den meriterte langrennsløperen har hatt god dialog med Skiforbundet siden i februar. 

 I 2022 la jeg skiene på hyllen, fordi jeg ønsket å stifte familie, men har fortsatt å trene fordi det gir meg så mye glede. Både i NM og på tester virker det fortsatt som om jeg har noe å bidra med i skisporet, og lysten til å ha startnummeret på brystet er like sterk, sier Johaug. 

 Etter to begivenhetsrike år på sidelinjen, har jeg igjen fått muligheten til å bli en del av langrennsatsingen til Norges Skiforbund, og ønsker å gi drømmen om VM på hjemmebane en sjanse! Jeg er spent på å se hva som er mulig å få til, og håper jeg får ta del i folkefesten som VM i Trondheim kommer til å bli. Vi sees i løypa, fortsetter Johaug. 

Landslagstrener kvinner elite, Sjur Ole Svarstad, gleder seg over at Johaug blir en del av langrennslandslaget kommende sesong. 

 Dette er en fantastisk nyhet for alle som er glad i norsk langrenn. Vi så sist vinter hva som fortsatt bor i Therese. Jeg gleder meg til å samarbeide med henne fram mot ski-VM på hjemmebane. Det er ingen tvil om at de yngre løperne får en utøver å se opp til og ikke minst lære mye av, sier Svarstad. 

Daglig leder i langrenn, Cathrine Instebø, stråler etter at hun fikk beskjed om Johaugs satsing mot VM-suksess i Trondheim til vinteren. 

 Vi gleder oss stort over at Therese er tilbake på langrennslandslaget. Sammen har vi funnet et godt opplegg inn mot VM. Det er viktig for oss i Skiforbundet at det er rom for småbarnsmødre i toppidretten. Nå gir vi gass inn mot det som skal bli en folkefest i Granåsen i februar og mars. Jeg er henrykt over at Therese gjør comeback, sier Instebø. 


Sjur Ole Svarstad (trener elite kvinner) og Cathrine Instebø (daglig leder NSF langrenn) er svært fornøyde med å få Therese Johaug tilbake på langrennslandslaget. 
Foto: Steinar Bjerkmann / NSF

NIF-EPI02, 02