Hopp til innhold

Fra Toppidrettsveka 2023 (NTB)

Klart for Toppidrettsveka

Denne uka er det klart for Toppidrettsveka med konkurranser i Hitra, Aure og i Granåsen.

Toppidrettsveka er en av de største og viktigste sommerskikonkurransene i verden. I løpet av de siste 19 årene har arrangørene hatt besøk av verdenseliten i langrenn på små og store steder som Aure, Hitra, Orkdal, Kyrksæterøra, Kristiansund og Trondheim.

Sammen med Coop og SpareBank 1 SMN, går Ski-VM inn som en av hovedsamarbeidspartnerne til Toppidrettsveka. Arrangementene skal samarbeide om blant annet frivillighet, bærekraft og Granåsen som arena. En unik mulighet til å arrangere et «prøve-VM» på sommerføre før det braker løs 26. februar 2025.

Årets Toppidrettsveka er det 20. i rekken og 192 dager etter finalen i Granåsen starter VM på ski på samme plass. Dette feires med at Toppidrettsveka og Ski-VM Trondheim 2025, sammen med partnerne Coop og SpareBank 1 SMN, inngår et samarbeid om å få 10 000 tilskuere til Granåsen lørdag 17. august.

Dette er en kjempemulighet til å skape entusiasme og engasjement inn mot VM på ski. Det blir rigget opp til en aktivitetsdag for hele familien med Barnas mini-VM og en stor aktivitetspark. Dagen avsluttes med finalen i Toppidrettsveka, hvor hele verdensliten kommer for å konkurrere i VM-løypene. Arrangørene opplever enorm interesse blant utøverne og mange av landslagene kommer til Trondheim for å forberede seg til vinterens store begivenhet. Kan blant annet nevne at Norge, Sverige, Frankrike, Finland, Sveits og USA alle legger treningssamling til Trondheim i forbindelse med Toppidrettsveka.

Toppidrettsveka 2024 gjennomføres 14. – 17. august, med fire TV-sendte konkurranser fra Hitra, Aure og Trondheim.

Programmet 2024 HITRA - Konkurranse 1
Onsdag 14. august - 56 km fellesstart klassisk – Start kl. 18:10

AURE - Konkurranse 2
Torsdag 15. august – Sprint klassisk – Start kl. 17:05

GRANÅSEN - Konkurranse 3
Fredag 16. august – 20 km fellesstart klassisk – Start kl. 19:20

GRANÅSEN - Konkurranse 4
Lørdag 17. august – 12 km jaktstart skøyting – Start kl. 15:20

Arrangementet er gratis for alle og man kan gå, sykle, ta buss, kjøre bil eller hva man ønsker.

Alt om Toppidrettsveka på arrangørenes nettsider

NIF-EPI03, 03