Hopp til innhold

Det blir to renn for kvinner og menn i Holmenkollen til vinteren. (NTB)

Dobbel rennhelg i Holmenkollen

Det blir to renn for kvinner og menn i langrenn for første gang i Holmenkollen siden VM i Oslo 2011.

Holmenkollen-programmet  ble endelig vedtatt i dagens høstmøte til FIS i Zürich. VM-heltene i langrenn kommer rett fra Trondheim til Holmenkollen 15.-16. mars 2025. I dag ble det besluttet at lørdagens distanse blir 20 km klassisk med individuell start, mens det skal gås 10 km fri teknikk i søndagens renn.
– Nå kommer VM-heltene rett til Holmenkollen fra Granåsen, og publikum kan møte de nybakte verdensmesterne på nært hold i vår VM-arena fra 2011. Vi er veldig glade for at vi fikk inn 20 km-distansen om lørdagen. I løpet av kort tid vil vi komme tilbake med endelig detaljer for gjennomføring av Kollen-programmet, sier daglig leder for Holmenkollen Skifestival, Stefan Marx. 

Under vårmøtet til FIS ble det besluttet at Lahti får «låne» den klassiske Kollen-femmila – første gang på 40 år Det blir ingen prestisjefylt Kollen-femmil for langrennsstjernene i 2025. I stedet får Lahti arrangere en 50 kilometer i World Cup to uker etter VM i Granåsen. Landslagssjef og medlem i World Cup-komiteen for langrenn i FIS, Ulf Morten Aune, bekrefter derimot at Kollen-femmila er tilbake i 2026, og at den ligger inne på langtidsterminlista til FIS. Aune ser nå frem til to spennende renn for kvinner og menn i Holmenkollen i 2025.
– Dette blir veldig spennende og bra rent sportslig for mange norske utøvere med både 20 og 10 km distanser. Her stiller vi med nasjonal kvote som får måle krefter med medaljevinnerne fra VM i Trondheim, sier Aune.

Det ble også gjort justeringer på terminlista til vinteren. Cogne (Italia) kommer inn som arrangør i World Cup 31. januar til 2. februar etter at Nove Mesto (Tsjekkia) måtte trekke seg. 20 km-distansen i Engadin (Sveits) endres fra individuell start til fellesstart.  

Det er World Cup-åpning tradisjonelt i finske Ruka siste helga i november, mens det er klart for World Cup-helg i Lillehammer første helga i desember med 10 km fri teknikk, sprint fri teknikk og 20 km skiathlon på programmet.

Den nasjonale sesongåpningen starter tradisjonelt opp i Norge helga før World Cup-åpningen i Ruka på Beitostølen.

Alle vedtak fra høstmøtet i Zürich skal endelig vedtas av styret i FIS (FIS Council).

 Les flere saker fra høstmøtet

nif-epi04, 04