Hopp til innhold

Petter Northug i aksjon under Equinor norgescup. (Foto: Claes-Tommy Herland / NSF)

Equinor Norgescup fortsetter på VG

VG skal sende Equinor Norgescup i langrenn også i 2024/25-sesongen.

Hele 12 renndager står på sendeplanen. VGs første sending kommer fra Equinor Norgescup på Gålå i månedsskiftet november/desember. 

– Vi er utrolig glade for å kunne bringe Equinor Norgescup til våre seere også denne sesongen. Dette er en fantastisk mulighet til å vise fram Norges beste langrennstalenter, samtidig som det denne sesongen ligger ekstra mye i potten for utøvere som drømmer om å kvalifiser seg til VM på hjemmebane i februar, sier rettighetssjef i VG, Aslân Farshchian.

Erik Husby, leder arrangement i NSF langrenn, gleder seg over at samarbeidet med VG fortsetter.

– Etter god suksess i fjor, er vi veldig glade for å samarbeide med VG også kommende sesong. Vi får gjennom VGs distribusjonskanaler vist fram hele Ski-Norges prestasjoner og dekket bredden av langrenn godt. Avtalen gir oss muligheter til å heve Equinor Norgescup som produkt, som skal være den beste rekrutteringsarenaen til World Cup og mesterskap, sier Husby.

Equinor Norgescup er godkjent som FIS-renn. Det betyr at utøvere på høyt nivå også fra andre nasjoner har mulighet til å stille på startstreken. Konkurransene har i gjennomsnitt rundt 300 deltakere per renndag, og kan bli brukt som uttaksrenn til både World Cup og mesterskap.

VG skal sende fra følgende renndager:
29/11-1/12 Equinor Norgescup, Gålå
13/12-15/12 Equinor Norgescup og Skandinavisk Cup, Lillehammer
7/2-9/2 Equinor Norgescup, Steinkjer
20/2-23/2 Equinor Norgescup, Gjøvik 

Totalt sendes det fra 12 renndager.

Rennene er en del av VG+ Sport-abonnementet.

NIF-EPI02, 02