Hopp til innhold

Kronprins Haakon delte ut RAW AIR-trofeet til sammenlagtvinner Nika Kriznar (Terje Bendiksby / NTB)

Kronprisen delte ut RAW AIR-trofeet

En fantastisk idrettshelg ble avsluttet med at kronprins Haakon delte ut premiene under kvinnenes RAW AIR-finale i Holmenkollen.

Drammen, Kvitfjell og Holmenkollen badet alle i sol og god stemning. Norske skiløpere sørget for den ene seieren etter den andre.

Samtidig var det en alvorlig undertone. Ingen er uberørt av det som skjer i Ukraina. De ukrainske langrennsløperne fra junior-VM nylig var hedersgjester i Holmenkollen.

I en helg preget av norske seirer, gikk sammenlagttrofeene i RAW AIR til østerrikske Stefan Kraft og slovenske Nika Kriznar. Hoppkvinnene var i aksjon søndag kveld.

- Jeg sto på kongetribunen sammen med kronprinsen, som tilbrakte hele dagen i Holmenkollen. Det var lite tilskuere igjen i bakken da hoppkvinnene rundet av en fantastisk helg i Kollen. Jeg spurte derfor kronprinsen om han kunne tenke seg å dele ut RAW AIR-trofeet. «Det vil jeg gjerne», svarte han. Det sto ikke på programmet, men viser igjen hvilket engasjement kongefamilien har for norsk skiidrett, sier skipresident Erik Røste.

- Vi vant alle øvelsene i Holmenkollen i helgen foruten det siste kvinnerennet, men det var jo ganske passende at tidenes mestvinnende skihopper, japanske Sara Takanashi, tok sin 63. enkeltseier i World Cup-sammenheng. Det var vellykkede arrangement i Drammen, Kvitfjell og Holmenkollen med publikumsoppmøte og god stemning etter noen spesielle år, fortsetter skipresidenten.

Sterkt møte

De ukrainske skiløperne som deltok på Lygna for noen uker siden har oppholdt seg i Norge etter at Ukraina ble invadert av Russland. Mens bombene faller i hjemlandet, fikk den ukrainske troppen møte kronprinsen i helgen.

- Det var et sterkt møte. De er usedvanlig preget av situasjonen i hjemlandet. I helgen tok vi idretten tilbake etter koronapandemien, men det som setter sterkest inntrykk er hvordan alle stilte opp og sørget for at de blå og gule ukrainske fargene satte sitt klare preg på arenaene, sier Røste.

Paralympics-suksess

Aleksander Aamodt Kilde sørget for sportslig suksess på Kvitfjell, mens det samtidig pågår Paralympics i Beijing, hvor Jesper Saltvik Pedersen hanker inn den ene medaljen etter den andre. To gull og ett sølv er status for paralpinisten.

- Jeg er mektig imponert over Jesper. Det han gjør sittende i alpinbakken er toppidrett på øverste hylle. Jeg prøver å få med meg mest mulig av NRKs sendinger fra Paralympics. Medaljefangsten er godt i gang, avslutter Røste etter en stor norsk idrettshelg.

NIF-EPI01, 01