Hopp til innhold

Lek, balanse og koordinasjon

På Kid Camp under BLINK fikk over 1000 barn og unge en smakebit på rulleski. Skiklubbutviklerne Einar Aabrekk og Henning Wiig var aktivt engasjert i årets camp for tusenvis av barn.

Kid Campen foregikk en dag på Ålgård og to dager i Sandnes. Det var full fart med mange aktiviteter for barn og unge i forbindelse med årets BLINK, og det var tusenvis av nysgjerrige og smilende barn som var innom de populære aktivitetsområdene. Her følger aabrekk en ung pjokk i rulleskiløypa, et flott eksempel for ski-Norge.

Les også: Tusenvis av nysgjerrige og smilende barn

 


På Kid Camp  får barna et pass der de kan gå innom forskjellige aktiviteter som rulleski, laserskiskyting, fuglekassebygging og klatretårn.  I fjor var det rundt 250 barn innom bare på Ålgård. I år ble det delt ut 500!!! pass. Og det var nok ganske mange flere i Sandnes. Det var fullt kjør fra 1200-2100. Skiklubbutvikler Einar Aabrekk konstruerte banen. Men hadde med seg driftige voksne og ikke minst ungdommer, som organiserte utlån av hjelm og ski. I tillegg var det ungdommer og noen voksne som fulgte de som trengte litt ekstra gjennom løypa. I utgangspunktet ville skiklubbutviklerne at foreldrene skulle involvere seg mer i det og oppleve gleden av å se barna lykkes på, noe man kanskje syntes så litt vanskelig ut.

Det vi opplever som spesielt, når man legger arrangement til sentrum er at det kommer en mye større andel med utenlandsk opprinnelse. Vi hadde til og med en voksen dame fra Afganistan som prøvde. De hadde slått seg ned på en gressflekk like ved løypa og spiste lunsjen sin. Etter å ha guidet henne i løypa ble Aabrekk invitert på varm te med melk og honning. Det ble en fin samtale om idrett og kultur.

Det er en fantastisk arena for å se barn og unge bli utfordret og se at de opplever fort fremgang og mestring. Det er jo veldig kort tid på å lære noe i løpet av en runde. Men som skiklubbutviklerne sa til de som følte at de ikke fikk stor nok fremgang; Hvor flink hadde du blitt på gitar eller piano på denne tiden? Det hadde ikke blitt rare sangen. Det går mye fortere å beherske rulleski. Vel og merke når utstyret er tilpasset. 

Vi håper smaksprøven de fikk på Kid Camp gjør at mange har lyst å gå videre på Rulleskiskolen. Skiklubbutviklerne Einar Aabrekk og Henning Wiig er nemlig med på å utforme «Rulleskiskolen» som snart blir lansert nasjonalt. 

nif-epi04, 04