Hopp til innhold

Fra elvejuving til skiskyting

Trym bommer, men vinner likevel! Deltakerne på telemarks barmarksamling på Ål fikk testet seg både på land og i vann, og kan Telemarkfamilien også skryte på seg verdens beste kebab?

Barmarksamlingen startet med ankomst til Ål på fredags ettermiddag hvor alle var klare for en aktiv og sosial helg. Helgens første aktivitet var en times rulleskitur langs Strandfjorden. En nydelig høstkveld som bød på behagelig temperatur og gode forhold. Turen var en flott oppvarming for resten av helgens aktiviteter.

Verdens beste kebab

Etter rulleskituren samlet deltakerne seg til middag hos Kolbjørn, som bød på enstemmig vedtatt Verdens beste kebab. Den var tilberedt i en vedfyrt ovn, og stemningen rundt bordet var høy mens deltakerne nøt det velsmakende måltidet. 

Lørdagen startet med en god frokost før turen gikk videre til Liatoppen Skiskytteranlegg. Her sto teknikktrening på rulleski på programmet, i tillegg til noen drag for å få opp pulsen. Et av dagens høydepunkter var å prøve seg på skiskyting med og uten puls, noe som ga en ekstra utfordring for flere.

Finalen i cowboy-skyting, der man skyter med en revolveraktig posisjon, ble spesielt spennende. Det ble en intens duell mellom Trym og Syver, der Trym til slutt trakk det lengste strået og vant med en hundredels margin. Denne tette konkurransen skapte mye latter og engasjement blant alle deltakerne.

Tett toppduell

Dagen fortsatte med en stafett på rulleski, der spenningen var på topp hele veien. Den siste etappen mellom Trym og Even ble utrolig jevn, spesielt med tanke på at Trym måtte skyte på små blinker og pådro seg fire bom på siste skyting. Dette var en bevisst avgjørelse for å jevne ut erfaringen, da Trym har bakgrunn som skiskytter. Til tross for dette, klarte han å dra i land seieren med et nødskrik.

Etter en velfortjent lunsj ventet nok et spennende eventyr: elvejuving i Hallingdalselva med Kolbjørn som guide. For flere av deltakerne var dette en utfordrende opplevelse, og det krevde litt å overvinne frykten for å kaste seg ut i den kalde elva med våtdrakt og vest. Likevel kom alle seg trygt på land, og selv om noen var litt skeptiske i starten, var alle smilende og fornøyde etterpå. Økten ble avsluttet med kajakkpadling, etterfulgt av en varm badstue og et forfriskende bad i 10 grader kaldt vann. 

 På kvelden samlet deltakerne seg igjen til middag, denne gangen hos familien Opheim, der de fikk servert en nydelig middag. En perfekt avslutning på en innholdsrik dag.

Balanse og styrke

Søndagen startet med basistrening, der Trym fungerte som instruktør. Økten inneholdt alt fra balanseøvelser til styrke, og alle fikk utfordret seg selv på forskjellige måter.

Etter basistreningen var det klart for nok en rulleskiøkt på Liatoppen, der vi fikk avsluttet helgen med en siste innsats på ski.

 Helgen på Ål var en stor suksess, og det er ingen tvil om at dette må gjentas.

NIF-EPI01, 01