Hopp til innhold

Fire utøvere fra Telemarklandslaget får stipend fra Olympiatoppen

Trym Nygaard Løken, Gøril Strøm Eriksen, Jacob Benjamin Alveberg og Kaja Bjørnstad Konow får den kommende sesongen stipend fra Olympiatoppen.

Fire av utøverne på Telemarklandslaget har nylig mottatt Olympiastipender, en anerkjennelse av deres prestasjoner og potensial innenfor telemarkskjøringen. Stipendene fra Olympiatoppen gir både økonomisk støtte, og tilgang til ressurser som kan hjelpe utøverne til å nå nye høyder i sin karriere.

Trym Nygaard Løken er blant Norges mest meritterte Telemarkskjørerne, og har de siste sesongene vist at han leverer gode resultater med flere internasjonale topplasseringer i bagasjen. Til tross for at sesongen 23/24 ble preget av operasjon, gjorde Trym et sterkt comeback med pallplassering allerede første World Cup (WC) runden tilbake, og viste hvorfor han er blant de beste. 

Gøril Strøm Eriksen har også markert seg sterkt på den internasjonale telemarkscenen. Hun har flere ganger stått på pallen i verdenscupen, hvor hun foregående sesong fikk 2.plassen i World Cup-sammenlagt. 

Jacob Benjamin Alverberg bemerket seg med imponerende progresjon de siste sesongene. I løpet av sesongen 23/24 viste han gode resultater og endte opp med en 5. plass i World Cup sammenlagt, som beste av de norske herrene.

Kaja Bjørnstad Konow kunne i vinter løfte "kula" for første gang etter å ha tatt sammenlagtseieren i klassisk i World Cup. Kaja presterte i sesongen 23/24 jevnt over hele linja, og kan også skilte med 5. plass i World Cup sammenlagt. 

Betydningen av Olympiastipend
Olympiastipendene er en essensiell del av Norges satsing på idrettsutøvere som har potensial til å nå internasjonal suksess. For utøverne på Telemarklandslaget representerer dette stipendet en anerkjennelse av deres harde arbeid, dedikasjon og talenter. Med denne støtten er veien til toppen blitt litt enklere, og hele laget ser nå frem til å fortsette sin fremgang med fornyet motivasjon.

Kriterier for tildeling av Olympiastipend
Olympiatoppens kriterier og regelverk for utdeling av Olympiatoppstipender er designet for å støtte norske idrettsutøvere som har potensial til å prestere på høyt internasjonalt nivå. Stipendene tildeles utøvere som allerede har vist resultater på verdensnivå, eller som har en tydelig utviklingsplan som viser at de kan nå dette nivået. Kriteriene inkluderer blant annet prestasjoner i internasjonale konkurranser, treningsvilje, langsiktig potensial, og samarbeid med trenere og støtteapparat.

NSFT vedtok tidligere i år nye retningslinjer for lagstruktur, regionsatsing og Landslagsuttak. Dette kan du lese mer om her.

NIF-EPI02, 02