Hopp til innhold

God oppslutning om jentesamlingen

Fint eksempel for ski-Norge fra Vestfold og Telemark. Marthe Kristoffersen fikk bra respons på jentesamlingen til VTSK. Totalt var det 33 jenter fra forskjellige klubber og ca 20 trenere og foreldre tilstede på samlingen.

Vi startet med at alle fikk en hemmelig lapp med et dyr på da de kom, der målet var å finne sin gruppe basert på at alle måtte lage dyrets lyd. Etter å ha kaklet, breket og bjeffet seg sammen til 6 grupper, så jogget gruppene ned til friidrettstadion i Bugården samtidig som de lærte seg navnene og klubbtilhørigheten på alle  i sin gruppe.

På stadion ble de delt i to grupper, der de eldste kjørte 200m intervaller og de yngste 100m. Det var en klar forutsetning fra Marthe at alle måtte ta i slik at de skulle kjenne både puls og pust gå i høyt tempo. Hun hang seg selv på mange av gruppene og pushet de til god innsats. Barbro Kvåle var også med som en super motivator.

Da intervallene var over ble det sprintøkter med opprykk og nedrykk. Det var skikkelig bra innsats av gjengen. Noen fikk gode tips om mer effektiv løpestil og løp mye fortere etter hvert. Det gikk mye på armbruk og korte raske bakkeberøringer rett under kroppen.

Det var en varm dag og utøverne fikk drikke og baguett før vi samlet oss på tribunen til prat om jenter og trening.

Marthe fortalte om en allsidig idrettsbakgrunn med fotball og mange friidrettsøvelser helt til hun kom på landslaget som 19 åring. Hun anslo at hun hadde ca 350 timer i året da hun begynte på NTG. Så økte hun gradvis til 550 i 3. klasse. Hun gjentok mange ganger viktigheten ved å spise nok. Man brenner masse energi og trenger påfyll. Om man gjorde som svenskene og spiste havregrøt, eller skiver som nordmennene var ikke så viktig. Eksempelvis forbrente Magni Smedås sukker tilsvarende 125 gr i timen på langkjøring.

Når det gjaldt pubertet så var det så forskjellig fra jente til jente. Noen legger på seg i tidlig aldre og får sine kvinnelige former. Da er det naturlig at muskler og fett blir annerledes. Andre seiler gjennom puberteten uten de store endringene. Oppfordringen fra Marthe var at du måtte bli godt kjent med deg selv. Registrere hva som skjer med deg og ta hensyn til det. Selv om noen resultater går ned kan man trene på andre ting som ikke er så påvirket. Som for eksempel styrke og teknikk. Det kan godt hende at humøret også vil svinge mer, og Marthe advarte foreldrene at slik er det bare. De fikk med seg rådet om å forsøke å være blid den første halvtimen man kommer hjem, uansett hvor mange sko og bager som ligger slengt rundt i gangen 😊

Marthe har vært med å starte POWHER for å pushe jenter fremover. Og det var den store oppfordringen:

Ha det gøy på trening og push hverandre fremover. Enten det er som utøver, trener eller leder.

 

NIF-EPI01, 01