Hopp til innhold

Ordførar Tonje Såkvitne t.v. var imponert av innsatsen til dugnadsfolket og stod for den offisielle opninga av Bavallsbakken før NC arrangementet. Magne Sørestrand t.h. tok i mot velfortent heider på vegne av dugnadsgjengen og arrangørane av helgas NC renn i nye oppgraderte Bavallsbakken.

Vellukka opning av Bavallsbakken med NC

Eldar IL arrangerte NC hopp i helga. Samstundes markerte dette nyopning av Bavallsbakken etter nok ei oppgradering.

Offisiell opning av nye oppgraderte Bavallsbakken, med lengre unnarenn og tryggare slette med stoppflate, vart gjort av ordførar Tonje Såkvitne i Voss Herad. Stor glede var det også at organisasjonen Hopplauget overrekte 20000,- til hopp- og kombinertkomiteen øyremerkt rekrutteringsarbeid. 

Dugnadsfolket og arrangørane har gjort ein framifrå jobb med oppgraderingane i bakken gjennom mange år og gjennomførte ein super innsats fram mot NC hopp arrangementet i helga for å gjera bakken klar til konkurransane. 

Etter oppgraderinga var det sjølvsagt spenning rundt ev. ny bakkerekord. Den forrige rekorden var 111 meter satt i 2022. Den vart slått av Jølsterhopparen Johannes Årdal under søndagens renn. Ny rekord lyder nå på 113 meter.

Les meir om bakken, opninga og konkurransane med resultata i Avisa Hordaland.  

Sjå den flotte omtalen av arrangementet på Hopplauget si facebookside:

NIF-EPI03, 03