Hopp til innhold

Emil Iversen (Arrangørfoto)

Vellykket helg i Hommelvik

Denne helgen har det blitt arrangert Skandinavisk cup og Equinor norgescup i Hommelvik. Ved gode prestasjoner lå det deltakelse i World Cup for de norske løperne. Skandinavisk cup ble også avgjort denne helgen der vinnerne fikk friplass i World Cup før jul neste sesong.

Helgen startet med klassisk sprint på fredag der beste norske fikk friplass til World Cup i Drammen om litt over en uke. I kvinnenes sprint ble det svensk seier til Moa Hansson. Hun vant foran Ane Appelkvist Stenseth som tok annenplassen og dermed ble beste norske. Johanne Hauge Harviken tok en sterk tredjeplass i fredagens renn.

Fra venstre: Ane Appelkvist Stenseth, Moa Hansson og Johanne Hauge Harviken (Arrangørfoto).

I herrenes sprint var Emil Iversen tilbake i godt, gammelt slag da han tok seieren på sprinten fredag. Seieren tok han foran svensken Måns Skoglund som tapte en tett spurt mot Iversen. Rogalendingen Sivert Wiig tok tredjeplassen på fredagens løp. I tillegg til at Iversen sikret seg friplass til World Cup i Drammen tok Iversen også over ledelsen i Skandinavisk cup fra Mattis Stenshagen etter fredagens sprint. Vinneren av skandinavisk cup sammenlagt sikrer seg friplass før jul i den viktige VM-sesongen 24/25 med VM på hjemmebane i Trondheim.

Emil Iversen vant fredagens sprint i Hommelvik (Arrangørfoto).

Lørdag var det klart for 30 km intervallstart i klassisk i Hommelvik. Beste norske i lørdagens renn for kvinner og menn får friplass til neste helgs femmil i Holmenkollen. I kvinnenes renn var Marte Skaanes tilbake i form da hun vant lørdagens 3-mil. Den vant hun med 20 sekunder ned til Märta Rosenberg fra Sverige som tok annenplassen. Emma Kirkeberg Mørk gjorde et godt løp og tok tredjeplassen 24 sekunder bak Skaanes.

I herrenes renn viste Didrik Tønseth klasse da han utklasset resten av startfeltet på lørdagens 30 km. Den vant Tønseth 41 sekunder foran Andreas Fjorden Ree som gjorde et godt løp. Sjur Røthe tok tredjeplassen ett minutt og tre sekunder bak Tønseth. I kampen om sammenlagtseieren tok Iversen nye poeng på Mattis Stenshagen da Iversen gikk inn til fjerdeplass og Stenshagen ble nummer 12.

Fra venstre: Märta Rosenberg, Marte Skaanes og Emma Kirkeberg Mørk (Arrangørfoto).

Søndag ble det gått 10 km fristil intervallstart. I kvinnenes renn var Helene Marie Fossesholm tilbake i form da hun vant søndagns 10 km. Hun vant foran junioren Eva Ingebrigtsen som gikk et veldig godt løp og var kun 4,5 sekunder bak Fossesholm i mål. Karoline Simpson-Larsen tok tredjeplass i søndagens løp som var halvminuttet bak Fossesholm.

Helene Marie Fossesholm tok seieren på søndagens løp (Arrangørfoto).

Overlegen seier sammenlagt
Silje Theodorsen tok seieren sammenlagt i Skandinavisk cup og er dermed sikret friplass før jul i World Cup-sesongen 24/25. Hun vant klart sammenlagt med 144 poeng ned til Nora Sanness på andreplass. Theodorsen hadde full kontroll på sammenlagtseieren i skandinavisk cup gjennom helgen og ledet fra hele helgen i Hommelvik.

Silje Theodorsen vant Skandinavisk cup sammenlagt og er dermed sikret friplass i World Cup før jul neste sesong (Arrangørfoto).

I herrenes løp var det jevnt blant de beste løperne. Iver Tildheim Andersen gikk et godt løp og stakk av med seieren i søndagens renn. Han var ni sekunder foran Gjøran Tefre som tok annenplassen. På tredjeplass kom Andreas Fjorden Ree som hadde en god helg i Hommelvik med andreplass lørdag og tredjeplass søndag.

Iver Tildheim Andersen og Andreas Fjorden Ree gikk gode løp søndag (Arrangørfoto).

Tok seieren sammenlagt i Skandinavisk cup
I kampen om sammenlagtseieren i Skandinavisk cup ble det en jevn kamp, men Emil Iversen stakk av med sammenlagtseieren. Til slutt vant Iversen med 27 poeng i det som har vært en jevn kamp hele sesongen igjennom. Dermed sikret Emil Iversen seg friplass inn i den viktige VM-sesongen 24/25.

Emil Iversen er godt fornøyd med seieren sammenlagt i Skandinavisk cup. Her på premieutdelingen til pallen i årets Skandinaviske cup (Arrangørfoto).